onsdag den 3. september 2014

En mandag i Irland

Forestil dig en pige der rejser til Irland. Her kender hun ingen, men det er der sådan set heller ingen andre der gør, så alle er meget opsat på at finde venner. Sætninger som: "Ja, lad os følges til den der ting i aften" og "Lad os mødes til kaffe i morgen formiddag" og lignende, flyver rundt mellem folk der lige har mødt hinanden. Man er helt alene, mens der er spækket med mennesker omkring en. 

Man hygger sig dog alligevel gevaldigt, og alle er i godt humør. Så begynder folk at snakke om, at det kunne være hyggeligt at tage på en pub. Bare en lille hyggelig en af slagsen, du ved. Alle bliver enige om, at en enkelt øl jo ikke kan skade. 

Men det er jo aldrig bare en enkelt øl, og så bryder helvede ellers løs. For irerne har jo godt lagt mærke til 'det nye kød', og mange af dem er ret offensive på det punkt. De stakkels udenlandske piger bliver overdænget med kærlighedserklæringer mens de bliver kastet rundt på dansegulvet. Alt imens de stakkels udenlandske drenge jo godt ved, de ikke rigtig kan hamle op med en mand der lyder som om han synger, hver eneste gang han åbner munden. 

En enkelt øl bliver selvfølgelig til mange, og pludselig virker det som verdens bedste idé at tage et vodkashot. 


Klip til tirsdag morgen og et lettere desperat opkald fra en stakkels amerikansk pige, der ikke helt ved hvor hun er og skal hjælpes hjem nu - mens man måske døjer med en hovedpine af dimensioner, og bruger virkelig meget energi på ikke at kaste op på gulvet. 

Samme aften taler man måske med et par irske fyre på det kollegie hvor man bor, man fortæller om ens aften, og om at det måske ikke var en videre smart måde at bruge sin mandag aften på, hvor til de svarer: "Sounds like a pretty standard irish monday to us."  

Onde tømmermænd til trods, så er ens (irske) telefon pludselig spækket med telefonnumre på mennesker der er ligeså desperate efter nye venner som man selv er, og måske et enkelt nummer på en irsk mand, der frygtelig gerne vil vise en stakkels udenlandsk pige rundt i Cork. 

Mor: Det er selvfølgelig bare fiktion. 

2 kommentarer:

  1. Jeg synes virkelig det er pænt af dig sådan at skrive små hyggelige fiktioner til din mor... :-)

    SvarSlet