lørdag den 15. marts 2014

Den Udødelige Nicolas Flamels Hemmeligheder, Michael Scott


For nylig vendte jeg sidste side i en af de bedste og mest gennemførte fantasyserier, jeg længe har læst: Den Udødelige Nicolas Flamels Hemmeligheder af Michael Scott.

Nicolas Flamel er ikke hovedpersonen, men legenden om ham og hans kone Perenelle er grundstammen for hele historien. Nicolas Flamel er i besiddelse af Codex, en bog der rummer mange hemmeligheder og kan ændre verdenshistorien hvis den ender i de forkerte hænder, på trods af at den kun er 21 sider lang. 

Nicolas og Perenelle har levet mange menneskealdre i næsten hele verden, og i næsten hele deres levetid, har de ledt efter legendens tvillinger. 

Legendens tvillinger er en dreng og en pige, og de har en perfekt aura af henholdsvis guld og sølv. De er utrolig magtfulde og kan enten redde eller udslette verden. Men, som i enhver anden serie, så ved de det ikke - til at starte med i hvert fald.

Nicolas og Perenelle lever et stille liv i San Francisco. Han har en boghandel og hun arbejder i en lille café. En dag dukker Dr. John Dee op for at tilrane sig Codex, og Nicolas tvinges til at bruge sine kræfter for at beskytte Codex, og i forlængelse heraf, verden. 

I boghandlen arbejder Josh Newman, og han er vidne til seancen mellem Nicolas og John Dee. Nicolas redder resterne af Codex og flygter sammen med Josh. Men ikke før de har hentet Josh' tvillingesøster, Sophie. Hun arbejder på den anden side af gaden i samme café som Perenelle. 

Sådan starter historien om legendens tvillinger, og derfra stikker det helt af. Der er som sagt seks bind i serien, og hvert bind strækker sig kun over 24 timer. Ligeledes hinter hvert binds titel til hvilken persons viden/historie der er vigtigst i det enkelte bind. I løbet af serien udvides persongalleriet en del, og der kører derfor mange historier parallelt med hinanden, men Michael Scott formår at holde det hele kørende uden det bliver forvirrende. 

Alle personer i historien, på nær tvillingerne, er personer vi kender fra diverse legender og myter. Enkelte personer er også virkelige personer fra flere hundrede år siden, vi møder således en yderst ucharmerende William Shakespeare og en vred og forvirret Niccoló Machiavelli. Alle de her virkelige og uvirkelige, men ikke desto mindre kendte, menneskers historier skal vikles ind i hinanden og passe sammen, og alt det formår Michael Scott. 

Det hjælper helt sikkert at vide bare lidt om, og interessere sig for, myter og legender; men resten kan man google sig til, hvis man altså er virkelig nysgerrig ligesom mig. 

Læs den hvis du elsker fantasy, legender og myter. Læs den hvis du vil nyde noget let læsning men en god historie. 

8 kommentarer:

 1. Okay, den lyder mega fed. Den må vi have.

  SvarSlet
 2. Og så er det nogle virkelige pæne forsider! Jeg har nu aldrig læst dem, da jeg synes serien får ret lunkne anmeldelser sådan generelt :/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ved jeg. Men jeg tror, at grunden til de lunkne anmeldelser, er, at folk læser dem over for lang tid. De fungerer bedst hvis man læser dem i træk; persongalleriet er enormt, og der er fem forskellige locations på samme tid, så man skal holde tungen lige i munden :)

   Slet
 3. Tak for tip, de lyder hyggelige!! :)

  SvarSlet
 4. Yes de er gode! Har også slugt dem råt fornyligt ;-)

  SvarSlet