torsdag den 3. oktober 2013

Kulturnat Odense

Jeg blogger stadig for Studiebyen Odense. Imorgen er der kulturnat i Odense, det har jeg skrevet lidt om. Så hvis du er fra Odense, eller bare er i nærheden, så er det nedenstående, det jeg mener du bør kigge forbi imorgen. 

Mange tror at Kulturnat er det samme som ‘Open by Night’, og ja, butikkerne i Odense City har da også længe åbent d. 4. oktober. Men kulturnat er meget mere end sene åbningstider. Foreninger, butikker og andre kulturelle institutioner har stykket lidt af et program sammen; der er noget til enhver smag. Og der er absolut ingen grund til at blive hjemme på fredag.
 

Moby Disc sælger ikke kun gode plader. De sørger også for lækker live musik i butikken på fredag. Udover at have åbent fra 10-22, vil Son of Caesar, de Underjordiske og Ice Cream Cathedral kigge forbi og spille for kunderne. Det hele starter omkring kl. 14.30. Arrangementet er gratis.

Hvis du bevæger dig udenfor centrum, kan du slå et smut forbi Vollsmose Torv. Her har kulturhuset og biblioteket slået pjalterne sammen, og sørget for gode historier og fortællinger fra Vollsmose. Det er også muligt at sætte sit eget præg på projektet. Projektet vil indgå i en bydelsudstilling om området. Det sker på Vollsmose Torv fra 16.00-18.00. Arrangementet er gratis.

Musikbiblioteket har været på manges læber det sidste halve års tid. Nu kan du kigge forbi deres nye lokaler i Den Gamle Banegårds bygning. De slår dørene op fra 17.00-21.00, og de sørger for underholdning i form afstreetdance og musik. Arrangementet er gratis.

Brandts melder sig selvfølgelig også på banen. Der er fri entré og åbent fra 17.00-23.00. Du kan kigge forbi udstillingen Playtime og bygge din egen skulptur (indtil 22.00). Du kan dukke op til åbningen af udstillingen Space Invaders fra 19.00-20.00. Eller du kan kigge forbi, bare for hyggens skyld, nyde noget god elektronisk musik, og bygge din egen skulptur – det er man jo næsten nødt til.
Noget der fascinerer (næsten) alle, er et godt tryllenummer. First Hotel Grand har endda deres egen private tryllekunster, Henrik Christensen. På fredag går han på gaden, lige foran hotellet, og tryller for forbipasserende. Det sker fra 18.00-19.30 og det er ganske gratis.

På Jernbane Museet kan du blive fascineret af en flok hurtigtsnakkende digtere. Kl. 20.00 slås dørene op til en god gang Poetry Slam. Materialet er skrevet til aftenen, og temaet er Rejser. Der er fri entré.

Klokken 17.00 åbner Ungdomshusets café, og du kan passende indfinde dig på det tidspunkt, så du kan spise dig mæt inden satirikerne fra Det Slører Stadig dukker op kl. 19.00. Det er fri entré og garanti for ømme lattermuskler.

Hvis du hellere vil kigge dig omkring og lade oplevelserne ramme dig, mens du går rundt; så er du garanteret et kig ind i fortiden.Besættelsesmuseum Fyn og Mandemuseet sørger for levende teater i bl.a. Vestergade, Brandts Passage og Flakhaven; alt sammen under overskriften Odense besat! Det foregår fra 19.00-22.00 og det er ganske gratis.

På Nedergadeteatret åbnes der op for en god gammel omgang Hatten Rundt. Det er impro-teater når det er bedst, og det hele sker ud fra publikums forslag. Det løber af stablen kl. 19.30 og koster små 75 kroner.

Programmet til Kulturnat er omfattende, og ovenstående er blot mit bud på et godt program. Kig forbi www.oplev.odense.dk/kulturnat, hvor det fulde program findes.

Ps. Condomeriet har også sent åbent.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar