søndag den 8. september 2013

A book is a boyfriend that never leaves

Har jeg ret, eller har jeg ret? (Også selvom det lyder lidt desperat og bittert) Det er ikke længere nogen hemmelighed at jeg er lidt af en læsehest (hvorfor egentlig en hest? det er da dumt - er der en skjult mening jeg ikke fatter? Fra nu af er jeg en læseenhjørning, min blog, mine ord) - Jeg læser så meget, jeg kan, og hvis jeg ikke kan, så bitcher jeg over det.


Min læseglæde har resulteret i, at jeg følger med hos en masse bogbloggere. Det er en fornøjelse at finde nogen der er ligeså passionerede omkring noget, som man selv er. Det giver også anledning til seriøs dårlig samvittighed, når de læser tre bøger på en uge, og man selv sidder og sumper i den samme bog.

Jeg har ikke en top fem eller lignende. Jeg kigger forbi ved mange, og jeg har sikkert glemt dem i mener er de vigtigste, men de her damer er i hvert fald nogle af mine favoritter.

Michella fra Sort Tale er lidt af en newbie (må man sige det?), eller også har jeg bare ikke kendt til hende. Hun læser lidt af hvert, men vigtigst af alt kan man mærke hende igennem ordene. Hendes blog er lige dele bøger, lige dele (drum roll please) sort snak (see what I did there?) - hun er skøn og hun læser gode bøger.

Det bedste ved bøger er, at der ikke er nogen facitliste, smag er subjektivt og man kan være rygende uenige. Jeg tænkte, for eksempel, BLASFEMI, da Michella ikke brød sig synderligt om en af mine yndlingsbøger The Silver Lining Playbook - men hvor ville det da også være kedeligt, hvis vi alle elskede det samme.


Maja fra The Flightless Bird er blevet nævnt herinde et par gange, eller måske kun en, jeg ved det ikke helt. Hun læser bøger fra mine yndlingsgenrer, og hun læser de bøger, jeg ikke selv ville overveje. Jeg bliver altid inspireret når jeg kigger ind, i kan måske huske at jeg var meget begejstret for The Summer I Became a Nerd - Kun på grund af Maja, havde hun ikke anmeldt den, havde jeg aldrig købt den. Hun tilføjer altid de sjoveste gifs til sine indlæg, og så er hun bare generelt sjov, hvis i spørger mig.

Irene fra Boghunden er ikke ny i blogland, men hun er ny for mig. Jeg kigger jævnligt forbi, og jeg nyder at være på hendes side. Irenes anmelderfane er spækket med bøger jeg har læst eller allerede har proppet på min læseliste - og for det meste er vi enige. Dog vil jeg tilføje, hvis du altså læser med Irene, at du er nødt til at læse resten af Lorien Legacies serien - du må og skal, jeg siger det bare, der er to bøger mere og en tredje på vej - jeg kan ikke leve med din dom (haha). Der er flere, selvfølgelig, men det her indlæg er i forvejen blevet rigtig langt. Jeg ved, at jeg glemmer at lave en part II - så jeg lister dem i stedet op (hurtigt - eller jeg skal prøve).

Rikke fra Paperback Castles - alle kender Rikke, så jeg behøver vel ikke sige noget. Jeg kan dog tilføje at Rikke også er rigtig rar i "virkeligheden", og så er hun mere end villig til at fodre dig med chokoladekage, når man har lang dag på uni.
Mette fra Bøgernes Univers er også lidt af en newbie, men en skøn newbie. Hendes blog er præget af en kærlighed til alt engelsk og shakespeareansk (I ved hvad jeg mener).
Gitte fra Boghylden - jeg har ingen ord. Hun er så fandens hyggelig og skøn. Hun elsker Stephen King og i øjeblikket kæmper hun med et løfte til sig selv (og bloggen) - hun må ikke købe nogle bøger det næste stykke tid. Bare rolig, hun kringler den med anmeldereksemplarer og gaver - clever girl.
Sidst men ikke mindst; Simone fra Boghjørnet, hendes læseliste er meget anderledes end min - men ikke desto mindre mærker man hendes begejstring og glæde ved at blogge, og det betyder så meget.


18 kommentarer:

 1. Bedre end en kæreste, nej. For lige så snart bogen er slut, slutter forholdet, og så er det hele lort igen. ;)

  SvarSlet
 2. Fint indlæg med fine bogbloggere, som virkelig fortjener hver en ros, du uddeler! (Og citatet og billederne hører også ind under finhedskategorien!)

  Og så er du forresten ret sød. Faktisk så sød, du fortjener endnu en kagebid på torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glææææder mig til kage :)

   Slet
 3. Har heldigvis allerede fundet alle de fine bogblogge, så jeg kan følge med, og kan kun give dig ret i de fine ord :)

  Jeg ved ikke helt med det med "bedre end en kæreste"... Men i hvert fald ligeså god ;) Og bedst af alt kan man udskifte dem som humøret lige passer! Det er da smart :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, den er måske bedre. A book is a disposable boyfriend :p

   Slet
 4. Haha åh, det ved jeg altså ikke lige om jeg kan klare ;-) Måske engang... Mange tak for rosen, jeg kan kun sige jeg også nyder at følge med herinde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så længe du ikke afviser tanken uden overvejelse ;) Og selv tak :)

   Slet
 5. hahaha åh Heidi - det her er simpelthen for sjovt. Jeg laver bloganbefalinger hver mandag (eller, det er jeg i hvert fald begyndt på), og gæt hvem der er med i morgen ....! Og det indlæg har altså været planlagt i et par dage helt uafhængigt af dine her overdrevne søde ord :D Tak for rosen, du er rar!

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha det er jo næsten kikset - og selv tak :D

   Slet
 6. Jeg elsker virkelig sådanne indlæg. Det er virkelig god inspiration (selvom jeg nu kendte alle her). Og hvor er du sød at nævner mig - jeg er glad for, du nyder at læse med, selvom vi ikke læser de samme bøger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid godt at udvide sin horisont - det lyder så snerpet når man siger sådan, men det var det eneste jeg lige kunne komme på :)

   Slet
 7. Sikke et fint indlæg! Mine kærester (ja, flertal) findes også alle sammen i det fiktive univers, så min bitre mås giver dig fuldstændig ret. Ha.

  Mange tak for de fine ord (og jeg er i den grad en newbie)!

  SvarSlet
  Svar
  1. De bedste kærester er fiktive :)

   Slet
 8. Så mange fine blogs! Og tak for linket ;)
  Og sikke fine billeder du har fundet frem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Billederne findes ved at google 'bookporn' - blandt nogle tvivlsomme billeder fandtes disse skønheder :)

   Slet
 9. Skønt indlæg! :) Altid rart med tips til nye blogs. Kendte til Rikke og Gitte, men vil da klart udforske lidt videre i søgen efter evig inspiration til hvad den næste bog jeg skal kaste min læselyst over!

  SvarSlet