lørdag den 9. marts 2013

Pendler 101

Jeg har i lang tid overvejet at lave en lille pendler-guide, hvis nu der skulle være flere af jer derude. Efter at have pendlet et par gange i ugen i seks og en halv måned, har jeg lært et par tricks. Så her kommer min pendler-guide, min do's and don'ts om man vil.

Billedet er lånt herfra.
1. Så vidt muligt bør en pendler altid tage lyntoget. Du sparer cirka tyve minutter her og der, og toget stopper ikke så tit - og det er en kæmpe fordel, for pendleren bruger ikke penge på en pladsbillet, og jo færre gange toget stopper, jo mindre er chancen for at der er nogen der tager din plads.

2. Nu vi er ved pladsbilletterne. Hvis du vil gå i meget små sko, så har folk kun ret til pladsen maks tyve minutter efter toget har været ved den station deres billet gælder fra. Det vil sige at, hvis en person kommer og siger "det der er min plads" og det faktisk er 30 minutter siden i var i Høje Taastrup eller lignende, så er du faktisk i din gode ret til at sige "surt show, du er for sent på den."

3. Når du kører på den strækning du har pendlerkort til, så kan du få kaffe til en tier i salgsvognen. S CO R E!

4. Du er nødt til altid at huske din høretelefoner. For du vil opleve at sidde ved siden af ubehagelig-og-vil-ikke-holde-kæft-alkoholikertype/skrigende-barn/gamle-damer-der-diskuterer-dsb-og-faktisk-ikke-ved-en-skid/hipster-type-som-mener-alle-bør-være-venner, og i de situationer er dine høretelefoner guld værd. Også selvom du egentlig ikke hører musik, men bare lader som om. Det har jeg gjort.

5. Lyntoget fra hovedbanen stopper ikke mellem Høje Taastrup og Odense, det er skiltet på banegården, det bliver sagt 100 gange over højtalerne i toget og det bliver også sagt på banegården. Det er ganske underholdende at se folk styrte af toget i Høje Taastrup, men når de ikke går af i Høje Taastrup og så insisterer på at toget skal stoppe i Roskilde/Slagelse/Sorø, "for det kører jo alligevel lige igennem", er så pisse træls.

6. Hav altid, A L T I D, et tørklæde med, også selvom det er varmt, hav det liggende i tasken. Din røv vil elske dig for det, hvis du ender med at sidde på gangen.

7. Hav mad i tasken. Bare lidt, ellers bruger du alle dine penge i 7-eleven. Trust me, I know.

8. Selvom du ikke bruger wildcard på den strækning du kører, giver dit wildcard dig alligevel rabat i salgsvognen, og i 7-eleven inden turen.

9. Toget kører ikke hurtigere bare fordi du brokker dig.

10. Hvis du ender på et klapsæde, så tag, så vidt muligt, det der er tættest på væggen, eller ved siden af din pendler-buddy (hvis du har sådan en), det er et ekstra ryglæn og du vil elske det.

11. Hvis der siver vand ud fra toilettet, skal du ikke bruge det, tag det to vogne længere nede.

12. Hvis alkoholiker-typen lige har brugt toilettet, er du også bedst tjent med at tage toilettet to vogne længere nede.

13. Når du hopper på lyntoget, og det ser meget proppet ud. Så gør dig selv den tjeneste og vent med at finde en plads til toget er kørt. Du risikerer at blive smidt væk fra din plads fem gange inden toget er kørt fra stationene, og de fleste har fundet sin plads fem minutter efter toget er kørt.

Billedet er lånt herfra.
14. Det skrigende barn holder ikke kæft bare fordi du sender dræberøjne, det gør bare at mor/far tror du er sindssyg og vil stjæle deres barn (men det er en sjov pendler leg, at freake barnet en smule ud, ved at sende onde øjne, når mor/far ikke kigger - Psycho I know).

15. Det er ikke god pendlerskik at tage folks plads mens de er på toilettet.

16. Hvis du tilmelder dig dsb+more, kan du få gratis internet på Aalborg-København strækningen, men kun i begrænset omfang.

17. Hvis du er på SU og kører på uddannelseskort, skal du vide at DSB trækker 584 kroner fra dit kort i løbet af de sidste ti dage i måneden. Med mindre du ikke har penge på dit kort (læs: har flyttet dem til en anden konto), så sender de et girokort (uden gebyr), for "hov du havde ikke penge på kortet", og så slipper du for at leve af havregryn og leverpostej de sidste ti dage af måneden.

18. Der er ingen flotte fyre på Odense-København strækningen. I hvert fald ikke i den vogn jeg sidder i.

19. Du behøver ikke rejse dig fra din plads, og gå ud i gangen første gang din station bliver kaldt over højtalerne. Du kan vente med at rejse dig til du mærker toget sænke farten. Med mindre du har masser af lort med, så pak det sammen i god tid.

20. Affind dig med, at du bruger en halv dag på transport, sådan er det bare, vi ved alle det er træls, men udnyt tiden. Du kan nå rigtig meget i det tog. 

21. Sørg for at have, eller finde, en pendler buddy, jeg ville hade pendler livet, hvis jeg ikke havde C.Ingen kommentarer:

Send en kommentar