fredag den 2. november 2012

Turist i egen by: Brandts

Hvis der er noget jeg ikke får udnyttet nok, er det alle de kulturelle tilbud i Odense. Men, jeg har besluttet mig for at rette op på fejlen. I går tog jeg på Brandts med dejlige Licious.

Hver torsdag er der gratis entre på Brandts mellem 17 og 21, det er pisse god stil, og jeg var overrasket over, hvor få mennesker der var på Brandts selvom det var gratis.

Brandts skifter, som alle museer, deres udstilling i ny og næ. Da jeg var afsted igår, var der, som altid, mediemixeren. Der var også værker af Mads Gamstrup, Larry Clark, Lucia Ganieva og Nils Erik Gjerdevik. Udstillingen Streetart: The new generation var fantastisk, og den interaktive udstilling Det man hører er man selv, var mindst ligeså god.

Det man hører er man selv, er, som den opmærksomme læser allerede ved, P3s gamle slogan. Udstillingen var virkelig godt lavet. Du startede med at tage et par høretelefoner på (komplet med lysende pære på toppen - man lignede lidt en hat), og så går du ellers gennem en kæmpe radio, også går det igang.
Der er 7 'stationer' i udstillingen.
1. Seriesøndag
Du sætter dig i lænestolen, og tager hjemmeskoene på (de sidder fast i gulvet), også lytter du ellers til et herligt (og gammelt) hørespil fra Danmarks radio.
2. Radiogymnastik
I gamle dage var radiogymnastik en succes. Du kunne få motion i din egen stue. Her er der lagt et gammelt 70'er tæppe på gulvet, der er en stang, og så gælder det ellers om at høre efter, og gøre som der bliver sagt.
3. Roadtrip
Radio i bilen er det bedste! Sæt dig bag rattet og drøn ned ad landevejen til de største hits fra en svunden tid.
4. Cykeltur
Jeg ved ikke hvorfor motionscyklen er med på udstillingen, men du får i hvert fald lov til at lytte til noget god (og gammel) musik.
5. Barometer
En seng, nogle stearinlys og rosenblade. Sådan har mange teenagere brugt deres tid, mens de lyttede til programmet Barometer, det kan du opleve på Brandts.
6. På arbejde
En håndværker (burde) møde tidligt på arbejde, en håndværker har tit en radio med, en håndværker lytter til morgenprogrammerne. Det kan du også på Brandts, mens du sidder på trappestigen og forestiller dig at du har en hammer i hånden.
7. Anden verdenskrig
Du kan stille dig ved siden af den ældgamle radio, og lytte til en gammel optagelse fra bombningen af Alwaysfabrikken. Det er syret, det er tankevækkende og det er vildt fedt.

Nok om det.. Nu, Billedstorm!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar