torsdag den 15. november 2012

All My Friends are Superheroes, Andrew Kaufman
Jeg læste denne lille perle på et par timer. Den er også kun 105 sider lang. Men det gør den ikke mindre fantastisk.

Jeg vidste intet om bogen, da jeg købte den. Jeg fandt den i HMV i London til 2 pund. Jeg forelskede mig i titlen, og hvis det viste sig den var dårlig, havde den jo kun kostet 2 pund.

I bogen følger vi Tom. Alle Toms venner er superhelte, men ikke Tom, han er et helt almindeligt menneske, men når superheltene kun er vant til superhelte, bliver Tom pludselig meget speciel.
Tom er kærester med "The Perfectionist". hendes superhelte-evner er, at hun kan gøre alt perfekt. Hun sover perfekt, når hendes hår er rodet, er det perfekt rodet. Hun kan gøre en situation perfekt, og hvis det betyder at man skal glemme en del af sit liv, så er det det der sker.

Eksempelvis bliver "The Perfectionist" hypnotiseret af sin ekskæreste "Hypno" på hendes og Toms bryllupsdag. "Hypno" hypnotiserer hende til ikke at kunne se, røre eller høre Tom. Selvom alle deres fællesvenner forsøger at overbevise hende om, at Tom altså er lige der ved siden af hende, tror hun dem ikke. Når Tom rører hende reagerer hun. Hun hikker, hendes arm kramper, og så videre, men hun ved ikke hvorfor, og tror det er en reaktion på, at hendes hjerte er knust. Hun er jo trods alt overbevist om, at Tom har forladt hende på deres bryllupsnat.
For at komme videre beslutter hun sig for, at flytte til Vancouver. En by som hverken hun eller Tom har nogen relation til. Hun vil starte forfra, og gøre sit liv perfekt. Og med perfekt menes der, som nævnt tidligere, at hun vil bruge sine evner til at glemme Tom, til at glemme hendes kærestesorg, og starte helt forfra.
Hun ved ikke at Tom sidder lige ved siden af hende på flyet. Han har nu flyveturen til at få sin kone til at se ham. For når de lander vil hun gøre situationen perfekt, om han er der eller ej.

Historien er kort, men den er godt fortalt. Gennem flashbacks får vi historien om Toms liv før "The Perfectionist" og efter han mødte hende. Vi møder alle Toms superheltevenner, og vi får historien om deres bryllup og alt hvad der skete til festen.

Det er en sød lille historie, den er så absolut en eftermiddag i sofaen værd (eller en togtur). Lav en kop the, eller to, sæt dig ned, og dyk ned i en af de sødeste, sjoveste, mærkeligste og bedst fortalte kærlighedshistorier.

Bogen er åbenbart et par år (eller flere) gammel, og han har skrevet en enkelt bog mere: "The Waterproof Bible", som jeg også skal have fat i. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar