onsdag den 22. februar 2012

Havregrød - og hvorfor det er godt!

Jeg fik havregrød til morgen. Det har jeg ikke fået i lang tid, faktisk ikke siden jeg var på vandretur i Skotland (en af de bedste ture længe, der kommer sikkert et indlæg en dag).

Havregrød er godt fordi det mætter! Jeg ved godt nogen synes det er en kedelig spise, og det er det da også til dels. Men som så meget andet handler det om tilbehøret!

Klassikeren er selvfølgelig havregrød med sukker - den kan gå i et par dage, men hvis du vil gøre det til en daglig ting, så må du være kreativ.

Hvis du skærer et æble i tern og putter det i mens du laver grøden, så får du en fantastisk grød.

Tranebær og rosiner er selvfølgelig også altid en succes.
Er du i julehumør, så skift sukkeret ud med kanel.
Er du helsefreak, så prøv med mælk og ingen sukker (men så er det virkelig kedeligt!).

Der er mange muligheder, og kun fantasien sætter grænser, som i så mange andre af livets små spørgsmål.

Havregrød tager heller ikke lang tid at lave, særligt ikke hvis du ejer en mikroovn.

1 dl havregryn
2 1/4 dl vand
lidt salt
Evt. æbler eller lign.

Hæld i en skål, smæk det i mikroovnen i halvandet minut, rør rundt og giv det halvandet minut mere.

Vupti! Voldsomt god (og mættende) morgenmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar